در گرمای تابستان، هیچ چیز مانند ماست پر از خیار نیست. تزاتزیکی معروف یونانی منشأ ترکی دارد – و شخصاً اصل، cacik را ترجیح می دهم. همراهی عالی برای غذاهای کبابی یا کوفته!

وقتی غذا روی میز ترکی باشد، ماست هرگز دور نیست. طعم خامه ای، اما سبک و کمی تند به خوبی با طعم های معمولی غذاهای ترکی هماهنگ می شود.

و بیایید صادق باشیم: چه چیزی بهتر از مقداری ماست خنک در کنار شام در گرمای تابستان ترکیه؟

در حالی که یک بسته ساده (اما بزرگ) ماست، خانگی یا شاخه‌های فروشگاهی، اغلب این کار را انجام می‌دهد، اما در فهرست آشپزهای ترکی، غذاهای مبتنی بر ماست نیز کم نیست.

تزاتزیکی چیست؟

Cacik یک مزه یا غذای جانبی مبتنی بر ماست و خیار است. معمولاً با سیر و نعناع خشک یا در موارد کمتر شوید طعم دار می شود. می توانید آن را به عنوان سس ماست ترکی با خیار در نظر بگیرید.

این ظرف احتمالاً از تاتر غذاهایی که در سرتاسر امپراتوری عثمانی، از بالکان تا خاورمیانه، رایج شدند. در اصل یک مزه ساده از ماست، گردو و سرکه بود که چندین تنوع در طول زمان ایجاد شد.

تصور می‌شود که Cacik که می‌توان آن را تاراتور خیار نیز در نظر گرفت، ریشه ترکی دارد. وجود آن در اوایل قرن شانزدهم مستند شده است! در آن زمان، احتمالاً گیاهی تر از اکثر نسخه های مدرن بود.

Cacik در یک کاسه آبی روشن، از بالا دیده می شود
یک نسخه شیب مانند تر از cacik

نسخه هایی نیز وجود دارد که از لبنیات دیگری غیر از ماست استفاده می کنند. با توجه به کتاب آشپزی ترکی موسی داگدویرن، چاکیک را می توان با مخلوط ۵۰/۵۰ ماست و ماست درست کرد. پنیر کشکپنیر تازه ترکیه ای شبیه ریکوتای خشک.

املای صحیح ظرف در واقع است ماست و خیار. یعنی i بدون نقطه است. در الفبای ترکی، این یک حرف جدا از i نقطه‌دار است و مانند یک eh یا uh (ə) کوتاه تلفظ می‌شود.

بنابراین اگر می خواهید مانند یک ترک صدا کنید، باید cacik را تلفظ کنید dzja-dzjآک!

همانطور که از نام آن پیداست، این غذا شبیه (اما نه یکسان) به تزاتزیکی یونانی است که خود تصور می شود نوعی از غذای اصلی ترکی است.

تفاوت بین cacik ترکی و tzatziki یونانی چیست؟

تزاتزیکی یونانی یک دیپ ماست سیر و غلیظ با خیار رنده شده است. خیار معمولاً بیشتر آب خود را فشرده می کند و غوطه وری غلیظ و قابل پخش را تضمین می کند. همیشه به عنوان مزه یا غذای جانبی سرو می شود.

کاچیک ترکی شامل بسیاری از مواد مشابه است، اما معمولاً گیاهی است. نعناع خشک یک افزودنی رایج و قدرتمند است، اگرچه برخی ممکن است شوید را انتخاب کنند.

سازگاری و هدف نیز اغلب بسیار متفاوت است. در ترکیه، cacik معمولاً به عنوان یک غذای خنک کننده مانند سوپ در اوج تابستان، به تنهایی یا به عنوان یک غذای جانبی برای غذای گرم سرو می شود. با این حال، می‌توان آن را غلیظ‌تر و شبیه‌تر به تزاتزیکی، مانند دیپ کیک، سرو کرد.

به همین دلیل، خیار مانند تزاتزیکی به ندرت از آب آن خارج می شود. در واقع، اکثر ترک‌ها خیار را به سادگی بزرگ می‌کنند یا آن را خرد می‌کنند و آن را همانطور که هست اضافه می‌کنند.

طرز تهیه کاچیک

درست کردن کیک بسیار ساده است. این مطمئناً دستور العملی است که هر کسی می تواند به راحتی با آن به موفقیت برسد!

از آنجایی که این یک دستور العمل ساده است، کیفیت مواد اولیه برای گرفتن بهترین نتیجه است. این به ویژه برای ماست (ماست ترکی یا یونانی مورد علاقه خود را دریافت کنید) و خیار صدق می کند.

بهتر است از خیارهای لبنانی یا ایرانی کوتاهتر استفاده کنید. آنها کوچکتر و سفت تر هستند، اما طعم بسیار بیشتری نسبت به خیارهای انگلیسی معمولی دارند. این تفاوتی را در کیک شما ایجاد می کند! اگر از خیارهای معمولی استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنم مرکز نرم آن را خراش دهید، زیرا این خیار معمولاً لطیف و بی‌طعم است و هیچ لطفی به شما نمی‌کند.

کوه های خیار در بازار ترکیه با گوجه فرنگی در پس زمینه

برخلاف تزاتزیکی که در آن خیار رنده می‌شود، کاچیک معمولاً با خیارهای ریز خرد شده درست می‌شود. این به دیپ (یا سوپ) لقمه جالب تری می دهد، به جای قوام خمیری که اغلب از رنده کردن خیارها حاصل می شود. همچنین اجازه می دهد تا طعم خیار به روشی بهتر از بین برود.

در حالی که سیر یک عنصر کلیدی برای بالا بردن کیک شما است، توجه داشته باشید که باید ظریف باشد و زیاده روی نکنید. سیر می تواند از نظر قدرت کاملاً متفاوت باشد و اگر غذا بلافاصله سرو نشود می تواند قوی تر شود. بنابراین توصیه می‌کنم مقادیر موجود در دستور غذا را طبق قضاوت خودتان تنظیم کنید، به خاطر داشته باشید که سیر باید قابل توجه، اما ظریف باشد.

در نهایت، نمک را فراموش نکنید! کنار گذاشتن آن آسان است، اما به افزایش طعم کمک می کند.

طرز سرو cacik ترکی

در ترکیه، cacik اغلب در رستوران‌های ساده Köfte به عنوان غذای جانبی در کنار گوشت و برنج سرو می‌شود. همچنین در کنار خورش‌های ترکی مانند کورو فاسوله یا گوشت‌هایی مانند کوفته ترکی یا شیشلیک بسیار مفید است.

اگر به سبک ترکی چاکیک خود به عنوان سوپ درست می کنید، حتما آن را در کاسه های جداگانه با قاشق سرو کنید. این شامل اگر آن را با غذاهای ذکر شده در بالا سرو می کنید!

اگر می خواهید یک تزاتزیکی ضخیم تر و یونانی مانند دیپ بخورید، می توانید آن را در یک ظرف سرو در وسط میز قرار دهید تا همه به خودشان کمک کنند. در این مورد، به عنوان یکی از چندین مزه برای شروع غذا نیز بسیار خوب عمل می کند.

این دستور غذا حداقل ۴ غذا را سرو می کند، اگر می خواهید مزه ای با تعداد زیادی غذاهای مختلف بخورید.

 

Cacik در یک فنجان مسی قدیمی، از سطح چشم دیده می شود

Cacik (ترکی tzatziki)

بازده:
۴ وعده سخاوتمندانه

وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی

برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید

بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد

عناصر

  • ۱ حبه سیر، له شده به صورت خمیری با کمی نمک
  • ۵۰۰ گرم (۱۸ اونس) ماست یونانی یا ترکی
  • ۲ قاشق چایخوری نعناع خشک
  • ۳۰۰ گرم (۱۰ اونس) خیار ایرانی، قسمتی پوست کنده و ریز خرد شده
  • ج. ۲۰۰ میلی لیتر (حدود ⅘ فنجان) آب سرد یخ (اختیاری)
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر، برای سرو
  • نعناع تازه، برای سرو
  • نمک

دستورالعمل ها

  1. در یک کاسه بزرگ سیر، ماست و نعنا را مخلوط کنید. خیارها را به آرامی اضافه کنید و به خوبی نمک بزنید.
  2. اگر به عنوان دیپ سرو می کنید، به ظرف سرو خود اضافه کنید و روی آن روغن زیتون خالص و مقداری نعناع تازه اضافه کنید. بلافاصله یا در اسرع وقت سرو کنید.
  3. اگر به عنوان سوپ سرو می کنید، آب را اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسید. به ۴ کاسه کوچک منتقل کنید و روی آن را با کمی روغن زیتون خالص و نعناع تازه پر کنید و بلافاصله سرو کنید.

یادداشت

پس از مخلوط شدن، خیارها به سرعت ترد خود را از دست می دهند. اگر به عنوان یک دیپ غلیظ تر استفاده شود، ماست خیلی زود پس از مخلوط کردن شروع به ترشح آب پنیر می کند که به نظر می رسد اشتها آور نیست. بنابراین توصیه می‌کنم قبل از سرو تا جایی که ممکن است کاچیک را دیرتر درست کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 موارد محصول
حساب کاربری من