درست کردن ساده، خوشمزه و به طور طبیعی وگان. این خورش عدس ترکی با بادمجان، فلفل و گوجه فرنگی پر از طعم های تابستانی است! این را برای یک وعده غذایی تابستانی سبک، به عنوان کنار یک ماهی سرخ شده یا بریان شده ساده، یا به عنوان یکی از چندین غذا، به سبک مزه درست کنید.

پذیرش: من هرگز این غذا را توسط یک ترک برایم سرو نکرده ام. من هرگز آن را در منوی رستوران ندیده بودم.

قبل از اینکه مرا پیدا کند آن را پیدا کردم.

خورش عدس ترکی در قابلمه مسی سنتی ترکیه

مولا با عدسیا مولا با عدس، غذایی از جنوب شرقی ترکیه است. من برای اولین بار از میز ترکی اوزلم، یک وبلاگ فوق العاده از آشپزی ترکی که یک کتاب آشپزی نیز ایجاد کرده است، متوجه شدم. از آن زمان به عقب نگاه نکردم.

این خورش عدس تابستانی بخشی از مجموعه عظیمی از غذاهای مبتنی بر روغن زیتون ترکیه است. ایده اصلی این است که بهترین سبزیجات فصل را با نرم کردن آنها در مقادیر زیادی روغن زیتون به نمایش بگذارید.

البته مدتهاست که با این مفهوم آشنا هستم. این غذا جزء آشپزی ترکی است و برخی از غذاهای ترکی مورد علاقه من به این شکل تهیه می شوند. لوبیا رانر، لوبیا بورلوتی، سبزیجات پر شده – همه آنها پس از پخت طولانی و آهسته در روغن زیتون، پیاز، سیر و کمی گوجه فرنگی در بهترین حالت خود قرار دارند.

خورش عدس طبیعی وگان

اگرچه آشپزی با غذاهای گیاهی و وگان مانند این غذاهای مبتنی بر روغن زیتون آماده است، مفهوم گیاهخواری، چه رسد به گیاهخواری، در ترکیه بدیع است.

دوستان گیاه خوار در رستوران ها خود را به این شکل معرفی می کنند که گارسون ها با هیجان می گویند “البته ما غذاهای گیاهی خوشمزه زیادی داریم”. چند دقیقه بعد، ممکن است یک سوپ عدس (تهیه شده با آب مرغ) و لوبیا در سس گوجه فرنگی با تکه های کوچک گوشت در آن ظاهر شود.

این ممکن است برای یک غربی احمقانه به نظر برسد، جایی که گیاهخواری کم و بیش به جریان اصلی تبدیل شده است. اکثر مردم می دانند که چه چیزی مستلزم آن است.

اما در ترکیه مردم همیشه سبزیجات زیادی مصرف کرده اند. گوشت اغلب برای طعم دادن استفاده می شود تا به عنوان یک ماده اصلی. یکی از کتاب های آشپزی ترکی من شامل فصلی از غذاهای سبزیجات است. سه مورد اول کاسرول سبزیجات مخلوط با مرغ، کنگر با گوشت بره و کرفس با گوشت بره در سس لیمو هستند.

با این حال، اگر می خواهید گوشت کمتری بخورید یا حتی گیاهخوار شوید، غذاهای ترکیه و خاورمیانه مکانی عالی برای شروع هستند. تعداد زیادی از غذاهای مبتنی بر حبوبات و سبزیجات برای انتخاب وجود دارد، کاملاً بدون گوشت یا محصولات حیوانی.

نیازی به اختراع مجدد چرخ نیست، درست است؟

و شخصاً غذاهای طبیعی وگان را به هر جایگزین گوشتی ترجیح می دهم که اغلب بسیار فرآوری شده، گران قیمت و از نظر طعم ناامیدکننده است.

طرز تهیه خورش عدس ترکی تابستانی

Mercimekli mualla یک خورش عدس گیاهی طبیعی از جنوب شرقی ترکیه است. این غذا به همان اندازه ساده و خوشمزه است.

خورش عدس ترکی در قابلمه مسی سنتی ترکیه

هسته اصلی این نسخه، که من از اوزلم در تهیه آن پیروی کردم، تثلیث مقدس بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل است. من واقعاً معتقدم هر دستور العملی که با این سه ماده شروع شود و زیاد وارد سایر مواد عجیب و غریب نشود، دستور خوبی خواهد بود.

عدس سبز طعم و مزه می بخشد. من اغلب از عدس قهوه ای یا سیاه مانند عدس پوی یا بلوگا استفاده می کنم. در هنگام پخت بهتر شکل خود را حفظ می کنند. این آنها را برای سالاد عالی می کند، اما در اینجا نیز بسیار خوب کار می کنند. آنها مطمئناً زیباتر نیز به نظر می رسند. از آنچه در دست دارید استفاده کنید.

دانه های زیره خاکی نرمی به عدس اضافه می کنند که طعم عدس را بیشتر می کند. این ممکن است سنتی نباشد، اما غذاهای جنوب شرقی ترکیه بیشتر از مثلاً همتای اژه ای خود، بر روی ادویه ها تکیه دارند. زیره عطر بازارهای باریک و بادخیز ادویه را به من می دهد که نمادی از مدیترانه شرقی است.

این خورش عدس بسیار مقوی است و می توان آن را گرم یا در دمای اتاق سرو کرد. همچنین به مدت چند روز در یخچال نگهداری می شود. من اغلب این را به عنوان غذای اصلی درست می‌کنم، با سالاد و مقداری ماست (اگر دوست دارید از وگان استفاده کنید) یا حلومی سرخ‌شده سرو می‌کنم.

روز بعد، غذای ناهار را همان طور که هست دارم – آنقدر گرم شده تا به دمای اتاق برسد. یا برای شام، به عنوان کنار ماهی. همچنین به عنوان یکی از چندین غذا به سبک مزه عمل می کند.

دستور غذا ۲-۳ به عنوان غذای اصلی سرو می شود، اگر به عنوان غذای جانبی یا سبک مزه سرو شود.

 

خورش عدس ترکی در قابلمه مسی سنتی ترکیه

خورش عدس ترکی وگان با بادمجان و فلفل قرمز

بازده:
۲-۳ قسمت
زمان آماده سازی:
۱۵ دقیقه
زمان پخت:
۴۵ دقیقه
زمان کل:
۱ ساعت

وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی

برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید

بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد

عناصر

  • ۱ قاشق چایخوری دانه زیره
  • ۲ عدد بادمجان متوسط ​​(حدود ۶۰۰ گرم)، نیمی از پوست آن به صورت راه راه جدا شده است.
  • ۴ حبه سیر، ۲ حبه کمی با پوست له شده، ۲ حبه نازک خرد شده
  • ۱ برگ بو
  • ۱۸۰ گرم (۲۰۰ میلی لیتر) عدس سبز، قهوه ای یا سیاه
  • ۵+ قاشق غذاخوری (۷۵+ میلی لیتر) روغن زیتون (من از روغن زیتون استفاده می کنم)
  • پیاز ۱ عدد نصف شده و به ورقه های ۰.۵ سانتی متری خرد شده است
  • ۲ فلفل قرمز کوچک (من از فلفل رومانو استفاده می کنم)، هسته و دانه ها برداشته شده، به نوارهای ۱ سانتی متری برش داده می شوند.
  • ۱ قاشق چایخوری فلفل حلب (پل بیبر) یا فلفل چیلی دیگر، برای طعم دادن
  • ۰.۵ قاشق چایخوری فلفل اورفا (ایزوت بیبر) یا فلفل چیلی دودی، به مزه (اختیاری)
  • ۴۰۰ گرم گوجه گیلاسی
  • جعفری برگ تخت، خرد شده، برای تزئین (اختیاری)
  • اب
  • نمک و فلفل

دستورالعمل ها

  1. بادمجان را از طول نصف کنید. به برش هایی به ضخامت ۱.۵-۲ سانتی متر برش دهید. مقداری نمک اضافه کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه کنار بگذارید.
  2. ۵۰۰ میلی لیتر آب را به همراه ۲ حبه سیر که روی پوست کمی له شده و برگ بو را بجوشانید. عدس را اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه بجوشد. سیر را آبکش کرده و خارج کنید اما برگ بو را نگه دارید.
  3. در همان زمان یک ماهیتابه ضخیم را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. دانه های زیره را در تابه خشک برشته کنید تا زمانی که تازه شروع به ترکیدن کند، حدود ۱ دقیقه، مرتب هم بزنید تا نسوزد. در یک هاون و هاون درشت خرد کنید.
  4. ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون را به ماهیتابه هنوز داغ اضافه کنید. بادمجان ها را با مقداری کاغذ آشپزخانه خشک کنید. بادمجان ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. بادمجان ها نیازی به پخت کامل ندارند. کنار بگذارید. در صورت لزوم این کار را به صورت دسته ای انجام دهید و در صورت نیاز روغن زیتون بیشتری اضافه کنید.
  5. پیاز و فلفل را در ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید تا نرم شوند، اما قهوه ای نشوند، ۸ تا ۱۰ دقیقه، مرتباً هم بزنید. ۲ حبه سیر ورقه شده نازک، زیره و تکه های چیلی را اضافه کنید. در حالی که مدام هم می زنید حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید سپس گوجه فرنگی، عدس نیم پز و تقریباً اضافه کنید. ۳۰۰ میلی لیتر آب. خوب مخلوط کنید و بگذارید بجوشد. بادمجان ها را به آرامی داخل آن بریزید. حرارت را ملایم کنید، درب آن را اضافه کنید و بگذارید آرام بجوشد تا عدس و بادمجان ها کاملا نرم و لذیذ شوند. این معمولا حدود نیم ساعت طول می کشد. حداقل ۵ دقیقه قبل از سرو روی حرارت بگذارید. برای طراوت و طراوت، کمی جعفری خرد شده را قبل از سرو روی آن بپاشید.

دیدگاهتان را بنویسید

دسته بندی مطالب
مطالب پر بازدید