فتوش پسر عموی روستایی تبوله است. ساده تر، اما به همان اندازه خوشمزه. در اینجا نحوه درست کردن این سالاد کلاسیک تند لوانتین آورده شده است.
جایی که کلید یک تبوله خوب در خرد کردن سبزی ها (و مقادیر فراوان آن) است، نان سرخ شده و سماق همان چیزی است که فتوش را منحصر به فرد می کند. کلودیا رودن حتی آن را به «سالاد نان و سماق» در Arabesque ترجمه میکند، کتاب قابل دسترستر او در مورد غذاهای خاورمیانه.
فتوش ریشه در شام دارد و به نظر می رسد نتیجه این است که کسی از قدیمی ها می پرسد: با نان کهنه چه کنیم؟
هر فرهنگ غذایی پاسخ خاص خود را دارد. در خاورمیانه، یک خانواده کامل از غذاها به نام وجود دارد درک کرد، که تلاش برای پاسخ به این است.
فتوش مسلماً شناخته شده ترین است، اگرچه بسیاری با فته نیز آشنا هستند – پیتای ترد با موادی که ممکن است شامل ماست تاهینی و پروتئینی مانند مرغ، نخود یا گوشت بره باشد.
فتوش چیست؟
فتوش یک سالاد ترد، خوش طعم و کاملا خوشمزه است. این شامل بسیاری از همان موادی است که در تبوله معروفتر پیدا میکنید. گوجه فرنگی، سبزی، سماق همه مواد مهم در اینجا هستند.
در جایی که تبوله همه چیز در مورد خرد کردن است، با این حال، فتوش همه چیز در مورد کرانچ است.
سبزیجات معمولاً به صورت درشت بریده می شوند و سبزی ها برگ دار می مانند. سبزیجات ترد به شکل خیار و تربچه طعم فوق العاده تازه ای به آن می دهد.
با این حال، چیزی که فتوش را از سالادهای گیاهی معمولی متمایز می کند، اضافه کردن نان سرخ شده – معمولا پیتا یا لواش – و سماق است.
مواد اصلی
مانند بسیاری از غذاهایی که از نظر جغرافیایی گسترده شده اند، فتوش انواع مختلفی دارد که هیچ کدام از دیگری معتبرتر نیستند. با این حال، چند مخرج مشترک وجود دارد.
من قبلاً به نان و سماق اشاره کردم.
نان معمولاً پیتا یا لواش است، اما می تواند هر چیزی باشد که در اطراف آن دراز کشیده اید، واقعاً (برای سالاد در عکس ها، از یک نان سفید باقی مانده استفاده کردم). نکته مهم این است که نان را سرخ کنید تا ترد شود. اینکه سرخ کنید، سرخ کنید یا معمولی یا در فر بپزید به شما بستگی دارد.
من خودم تو فر پختم این کار چیپس پیتای یکنواخت و ترد می دهد. در سال های اخیر، من شروع به برشته کردن آنها در ماهیتابه کردم. به نظر من تکه های کمی سوخته اینجا و آنجا، و تکه های گاه به گاه کمی نرم است، لایه جالبی از بافت و طعم را به سالاد اضافه می کند.
با این حال، اگر مطابقت چیزی است، از فر استفاده کنید.
سماق یک ادویه محبوب و پر مصرف در خاورمیانه است. تهیه شده از توت ترش خشک و له شده، مدتها قبل از اینکه لیموها در مرکز اسیدیته قرار گیرند، برای افزودن اسیدیته به غذاها استفاده می شد. سوماک ملایم تر و معطر تر از لیمو است و لایه ای شگفت انگیز از پیچیدگی را به غذا اضافه می کند.
به نظر می رسد اکثر آشپزها (و دستور العمل ها) موافق هستند که گوجه فرنگی، خیار، جعفری با برگ صاف، نعناع و چیزهای ترد مانند تربچه یا فلفل، دیگر مواد اصلی یک چربی کلاسیک هستند.
در بسیاری از دستور العمل ها از برگ های سالاد سبز مانند خرفه یا کاهوی نگینی نیز استفاده می شود، گاهی اوقات در مقادیر زیاد. خرفه در بیشتر مناطق غرب به عنوان یک علف هرز در نظر گرفته می شود، اما در بسیاری از مناطق خاورمیانه (و ترکیه) یک سالاد سبز محبوب است. تازه، آبدار و کمی تند است و لایه دیگری از اسیدیته به سالاد اضافه می کند.
من احساس میکنم برگهای سالاد بیشتر رقیق میشوند تا طعم آن را بیافزایند، بنابراین معمولاً آنها را اضافه نمیکنم، اگرچه اگر در اوج فصل آن مقداری از آن را در یخچال داشته باشم، گهگاهی برای خرفه استثنا قائل میشوم. من هرگز کاهو را اذیت نمیکنم و هرگز به برگهای تلخ مانند موشک فکر نمیکنم.
طرز سرو فتوش
فتوش اغلب بهعنوان بخشی از مایهی مزه یا پیش غذا (اغلب در کنار چند نفر دیگر) قبل از غذای اصلی سرو میشود.
برای اینکه یک وعده غذایی بیشتر باشد، زیتون سیاه و پنیر فتا یا حلومی سرخ شده را اضافه کنید. شاید کاملاً معتبر نباشد، اما یک سالاد ناهار کاملاً خوشمزه است.
به نظر من در کنار گوشت یا ماهی کبابی یا کبابی نیز به خوبی کار می کند.
این دستور ۳-۴ قسمت به عنوان غذای جانبی به دست می آید.
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید
بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد
فتوش
۳-۴ قسمت
عناصر
- ۱ پیتا، نصف شده به دو دور، ۱ لواش بزرگ یا نان دیگر، به صورت مثلث/قطعه بریده شده
- ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۲ عدد گوجه فرنگی متوسط (حدود ۲۵۰ گرم)، به صورت تکه تکه شده
- ۳ خیار کوچک (حدود ۲۵۰ گرم)، به تکه های خرد شده
- ۳-۴ تربچه کوچک (حدود ۱۰۰ گرم)، به تکه های خرد شده
- ۳ عدد پیاز بهار، نازک خلال شده
- ۱۲ تا ۱۵ ساقه جعفری برگ صاف (حدود ۳۰ گرم)، فقط برگها، تقریباً خرد شده
- ۴-۵ ساقه نعناع (حدود ۱۲ گرم) نعناع، فقط برگها، ریز خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر (من از انواع ملایم استفاده می کنم)
- ۲ قاشق چایخوری سماق به اضافه اضافه برای تزئین
- نمک
دستورالعمل ها
- فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد فن (۳۹۰ فارنهایت) گرم کنید.
- پیتا یا نان دیگر را با روغن عشق مخلوط کنید. روی سینی برشته پخش کنید، مطمئن شوید که تکه ها روی هم قرار نگیرند. بسته به اندازه و ضخامت تکههای نان، ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا ترد شوند، اما نسوزند. برای خنک شدن به قفسه سیمی خنک کننده منتقل کنید. بهجای تفت دادن، میتوانید نان را در ماهیتابهای بزرگ سرخ کنید و بهطور مرتب هم بزنید تا لبههای آن قهوهای شود و شروع به ترد شدن کند، چند دقیقه.
- سبزیجات را با کمی نمک در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. چند دقیقه کنار بگذارید.
- سبزی ها، آبلیمو، روغن زیتون و سماق را به سبزیجات اضافه کنید و خوب هم بزنید. نان برشته شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. بلافاصله سرو کنید.