آیا تا به حال نام #cookforsyria را شنیده اید؟
به دنبال یک ابتکار توسط Clerkenwell Boy، اینستاگرامر، Cook for Syria یک طرح جمع آوری کمک مالی یک ماهه است که بر روی غذاهای سوری تمرکز دارد. تقریباً همه رستورانهای لندنی مورد علاقهام در این مراسم شرکت میکنند و در تمام ماه نوامبر یک غذای الهامگرفته از سوری را در منوی خود دارند و بخشی از درآمد حاصل از آن غذا را به صندوق امداد سوریه یونیسف اهدا میکنند. در اینجا شما میتوانید اطلاعات بیشتری راجع به آن بخوانید.
به عنوان کسی که پناهندگان سوری، که بسیاری از آنها کودک هستند، را به صورت روزانه می بیند و بیش از اندکی به سنت های آشپزی علاقه مند هستند، نمی توانم با تمام وجود از این ابتکار حمایت کنم. زیرا سوریه فقط کشوری نیست که در اثر جنگ وحشی شده است. همچنین خانه برخی از قدیمی ترین سنت های آشپزی جهان است.
حلب را در نظر بگیرید، پایتخت آشپزی مدت ها قبل از اینکه پاریس به عنوان پایتخت آشپزی شناخته شود. قدیمی ترین شواهد شناخته شده جهان در مورد کشت انسان از محصولات در شمال سوریه امروزی است. اینها سرزمین هایی با تاریخ باورنکردنی هستند.
و البته، غذاهایی مملو از طعم هایی که من دوست دارم.
عدس شیرین و ترش خوشمزه
من اسم این غذا را عدس سوری گذاشته ام. در واقع ممکن است این موضوع را تحت فشار قرار دهد. من مطمئن نیستم که آنها در سوریه دقیقاً اینگونه عدس می خورند.
اما طعم آن در غذاهای سوری کاملاً آشناست: عدس. انار. گیاهان.
و این غذا از بسیاری جهات تلاشی برای بازسازی یک غذای خوشمزه است که من در رستوران مورو در لندن خوردم به نام عدس سوری.
و اگر بخواهم بگویم: این غذا به همان اندازه که ساده است نابغه است. شربت انار و سبزی های آن طعم ترش و شیرین فوق العاده ای به اومامی عدس می دهد.
من می توانم این را به تنهایی برای شام بخورم، شاید با یک نوع سالاد ساده کنارش. همچنین به عنوان یک غذای جانبی با مرغ کار می کند. دو تا به عنوان غذای اصلی و سه تا به عنوان غذای جانبی سرو میشه.
عدس سوری
2-3 قسمت
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
عناصر
- 200 گرم عدس قهوه ای یا سبز
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 3 حبه سیر، پوست کنده و نازک برش دهید
- 30-40 گرم گشنیز (ساقه و برگ)، تقریباً خرد شده
- 3 قاشق غذاخوری ملاس انار
- 1-2 قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
- اب
- نمک و فلفل
دستورالعمل ها
- عدس ها را در مقدار زیادی آب کمی نمک بجوشانید تا زمانی که نرم شوند اما کمی نیش باقی بمانند، 20 تا 30 دقیقه. آبکش کنید و کنار بگذارید.
- سیر و گشنیز را در روغن زیتون با حرارت متوسط تفت دهید تا مایعات آن تبخیر شده و گشنیز شروع به تیره شدن کند، 4 تا 5 دقیقه.
- عدس و آب انار را اضافه کنید. مخلوط کنید، درجه حرارت را کم کنید و 4-5 دقیقه دیگر به سرخ کردن ادامه دهید و مرتب هم بزنید. اگر کمی خشک به نظر می رسد کمی آب اضافه کنید – باید مرطوب به نظر برسد بدون اینکه آبریزش کند. کمی روغن زیتون خالص را مزه دار کرده و هم بزنید. گرم سرو کنید.