هر روز به من تبوله سبز تیره و گیاهی بدهید. اگر با چند الماس انار هم خالدار باشد، من در بهشت هستم. تبوله در هر میز مزه خاورمیانه کلیدی است، اما در هر محیطی که طعم زیادی در آن وجود دارد، خوشمزه است.
سبز پررنگ با لکه های بلغور یا سالاد بلغور با چند شاخه جعفری؟ وقتی صحبت از تبوله می شود، این سؤال است.
برای من، این سالاد جعفری و سبزیجات با کمی بلغور برای بافت است. ممکن است برخی به شما بگویند که این تنها راه است، و سالادهای بلغور که بیشتر در غرب رایج است، نوعی حرام خواری غربی از این سالاد سبزی لطیف لبنانی است.
شاید تاریخ آنقدر که فکر می کنید در این مورد روشن نباشد.
تبوله از کجا می آید؟
منشا تبوله را می توان در کوه های لبنان امروزی یافت. به گفته کلودیا رودن، و دلایل زیادی برای باور او وجود دارد، تبوله در ابتدا به عنوان مزه در مناطقی که اراک، روح بادیان عربی (مشابه اوزو یا راکی) تولید می کردند، سرو می شد.
این سالاد که بر پایه جعفری، بلغور و گوجه فرنگی است، به زودی در بیشتر مناطق Levent محبوب شد. و کمی بعد، در بسیاری از نقاط جهان غرب نیز.
تبوله چیست؟
رودن همچنین ما را در مورد بزرگترین اختلاف نظر در مورد تبوله روشن می کند. سالاد بلغور است یا سالاد سبزی؟
در واقع نسخه های اولیه تبوله سرشار از بلغور بود. که کاملا منطقی است. اگر یک نوشیدنی قوی می خورید، بهتر است چیزی کمی سیر کننده در کنار آن داشته باشید.
با گذشت زمان، این گیاهان اهمیت فزاینده ای پیدا کردند و به نسخه مدرنی که امروزه در سراسر خاورمیانه دیده می شود، به اوج خود رسید.
در واقع، خود رودن ممکن است مقصر این باشد که چرا «تابوله غربی» بیشتر از آنچه که امروزه در سراسر خاورمیانه به عنوان تبوله شناخته می شود، با سالاد اصلی هماهنگ است.
در نسخه اصلی کتاب غذاهای خاورمیانهاو دستور پخت تبوله را که از دوران کودکی در مصر میشناخت، اضافه کرد – نسخهای که خانوادهاش در نسل قبلی از سوریه آورده بودند. سالاد او کاملاً یک سالاد بلغور بود که در آن مقداری سبزی وجود داشت.
او از نظرات بسیاری از مردم لبنان و سایر نقاط خاورمیانه متحیر شده بود، که نمیتوانستند بفهمند چگونه او میتواند این را تبوله بنامد. این روزها تبوله یک امر سبز و گیاهی بود.
رودن دستور العمل خود را برای تجدید نظرهای بعدی کتاب به روز کرد و به جعفری اجازه داد تا نقش بزرگتری داشته باشد، مطابق با نحوه مصرف سالاد امروزی. در این میان نگاه تبوله به عنوان سالاد بلغور در غرب جای گرفت.
در ضمن ترکی عقیم سالاد، یک سالاد بلغور مرغوب با طعم گوجه فرنگی، ملاس انار و سبزی، گمان می رود که از تبوله اصلی گرفته شده باشد. به نظر من این سالاد بلغور بسیار بهتر از نسخه های غربی تبوله است.
برخی از تغییرات در نسخه کلاسیک
من تبوله را بیشتر به عنوان سالاد گیاهی می شناسم. اینطوری دوستش دارم و اینطوری خدمت می کنم. طراوت از جعفری برگ مسطح، کمی نعناع، کمی اسیدیته از گوجه فرنگی و بافت از بلغور.
گاهی ممکن است ادویه هایی مانند فلفل دلمه ای و دارچین اضافه کنم، اما معمولا این کار را نمی کنم. من بدون آن بهتر است. خالص و ساده است.
نکته دیگری که به نظر می رسد بسیاری از مردم از آن آگاه نیستند این است که تبوله حتی در سرزمین های خود نیز دستخوش طیف وسیعی از تغییرات است.
کتاب آنیسا هلو مزه مدرن شامل یک زن و شوهر از آنها است. یکی کلم و نعناع اضافی را جایگزین جعفری می کند و دیگری برنج را جایگزین بلغور می کند.
این نسخه پیچش دراماتیک کمتری دارد. با الهام از کتاب آشپزی سوریه طعم های حلب، من دانه های انار را اضافه کردم. این در اکثر مناطق سوریه نسبتاً رایج بوده است.
و چرا نباید باشد؟ دانه های انار نه تنها طعم شیرین و ترش و کمی تضاد دلپذیر را به سالاد اضافه می کند، بلکه رنگ زیبایی به سالاد می دهد.
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید
بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد
طرز تهیه تبوله
کلید تابوله سبز در خرد کردن سبزی ها است. آنها باید فقط همین باشند. خرد شده. خرد نشده است.
گفته می شود که توانایی یک دختر جوان در خرد کردن سبزی برای تبوله به عنوان یک خانه دار بالقوه در این مناطق یک ویژگی مهم بود. در حالی که شاید کسی بخواهد چنین سخنانی ریشه در واقعیت نداشته باشد، نشان می دهد که تبوله و خرد کردن گیاهان برای آن در خاورمیانه چقدر مهم است.
اگر این کار را به درستی انجام دهید، گیاهان باید تازه و ترد باقی بمانند. بنابراین، همیشه از تیزترین چاقویی که دارید استفاده کنید، به یاد داشته باشید که به جای فشار دادن گیاهان، اجازه دهید چاقو سر بخورد (فشار دادن گیاهان باعث میشود آنها نرم شوند).
همچنین مهم است که گیاهان شما به درستی شسته و خشک شوند. شما نمی خواهید هیچ خاکی در سالادتان باقی بماند، و اگر دسته شما هنگام خرد کردن هنوز خیس است، دستور دیگری برای لطیف کردن سبزیجات است. بنابراین، قبل از شروع به خرد کردن، مطمئن شوید که آنها را به درستی خشک کنید.
در این دستور العمل گیاهان زیادی وجود دارد، بنابراین در هر زمان فقط به اندازه ای که راحت هستید انجام دهید.
بلغور استفاده شده در این سالاد از نوع دانه های ریز آن است که به صورت فروخته می شود بلغور برای تهیه کوفته اگر بازار شما دارای مارک های ترک است. دانه ها آنقدر ریز هستند که نیازی به پختن از قبل ندارند.
اگر آن را پیدا نکردید، بلغور درشت معمولی نیز خوب است، اما باید ابتدا آن را تا زمانی که آل دنته پخته شود.
طرز سرو تبوله
تبوله سنگ بنای هر مزه ای است – کنار گذاشتن آن فقط باید نتیجه بررسی دقیق باشد! علاوه بر طعم لذیذ آن، عملکرد مهم پاک کننده کام را در بین امتحان انواع مزه ها نیز ایفا می کند.
در کنار ماهی یا گوشت نیز عالی است.
معمولاً هر کدام چند لقمه کافی است، بنابراین این دستور معمولاً ۴-۶ لقمه را به راحتی سرو می کند.
تبوله با انار
۴-۶ وعده
عناصر
- بلغور ریز ۲۵ گرم
- ۱۵۰ گرم گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی بسیار خوب دیگر، ریز خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو
- ۲۰۰ گرم جعفری برگ تخت، ساقه های ضخیم جدا شده، ریز خرد شده (حدود ۸۵ گرم وزن خالص)
- ۲۵ گرم نعنا، فقط برگ، ریز خرد شده
- ۲ تا ۳ عدد پیاز ریز خرد شده یا ۱/۲ پیاز قرمز ریز خرد شده
- ۱/۲ انار بزرگ، فقط دانه ها
- ۱ قاشق غذاخوری ملاس انار
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
- برگ کاهو (کاهو نگینی عالی است)، برای سرو
- نمک و فلفل
دستورالعمل ها
- بلغور، گوجه فرنگی، آبلیمو و کمی چاشنی را با هم مخلوط کنید. ۵-۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا بلغور نرم شود. در همین حین، سبزی ها را خرد کنید.
- سبزی، پیاز، انار و بلغور و مخلوط گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید. ملاس انار و روغن زیتون خالص را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. فصل.
- بلافاصله با استفاده از برگ های کوچک کاهو به عنوان کاسه سرو کنید، یا در ظرفی با برگ های کاهو در کناره سرو کنید.