سوتلچ یکی از دسرهای ترکی مورد علاقه من است. خوشبختانه درست کردن آن در خانه بسیار آسان است! در اینجا طرز تهیه سوتلاک پودینگ برنج ترکی را آموزش می دهیم.

سفارش سوتلاچ در استانبول مانند جعبه شکلات های مادر فارست گامپ است: هرگز نمی دانید چه چیزی خواهید گرفت.

مطمئنا، این یک پودینگ برنج شیری خواهد بود. اما چقدر شیرین خواهد بود؟ می تواند از شیرینی تقریباً شیرین نشده تا شیرینی بیمارگونه متغیر باشد. و طعم آن چگونه است؟ با وانیلین، گلاب، یا کلا چیز دیگری؟
بهتر است آن را در خانه درست کنید. سپس شما نه تنها می دانید که چه چیزی به دست خواهید آورد. شما آن را دقیقاً همانطور که می خواهید دریافت می کنید.

پودینگ برنج چیست؟

Sütlaç نام پودینگ برنج به سبک ترکی است. این شامل دانه های برنج پخته شده در شیر شیرین است که معمولاً به صورت سرد در گلدان های سفالی سرو می شود. سطوح شیرینی و بافت (سفتی یا روان) بسته به ترجیح آشپز ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

دو نوع اصلی سوتلاچ وجود دارد.

تا حد زیادی رایج ترین چیزی است که ترک ها به آن می گویند پودینگ برنج فر (روشن: “فور سوتلاچ”). در اینجا، پودینگ برنج در زیر جوجه‌های گوشتی یک شوک حرارتی مختصر داده می‌شود که به آن یک لایه شیر کاراملی‌شده منحصربه‌فرد در بالای آن می‌دهد که یادآور کرم کاتالانا است. از آنجایی که قبل از کاراملی شدن شکر اضافی اضافه نمی شود، رویه ترد نمی شود، بلکه به طرز خوشمزه ای کاراملی و شیری رنگ می شود.

این سبک از برنج ترکی همیشه در کاسه های سرو انفرادی سرو می شود. واقعاً نیازی به روکش نیست، اما پاشیدن فندق خرد شده معمول است. من دوست دارم از پسته برای رنگ سبزش استفاده کنم. گاهی اوقات دیوانه می شوم و اگر مناسبت کمی خاص تر باشد، برای تزیین چند گلبرگ خشک شده گل رز اضافه می کنم. آنها زیبا هستند و در عین حال که خوراکی هستند، واقعاً نباید خورده شوند.

Sütlaç را می توان به صورت ساده نیز سرو کرد، یعنی بدون لایه کاراملی روی آن. در این مورد، فقط مرحله ای که شامل قرار دادن پودینگ برنج در فر است را کنار بگذارید. این بیشتر با چاشنی هایی مانند پاشیدن دارچین سرو می شود.

تفاوت بین سوتلاچ و محالبی چیست؟

Sütlaç در واقع یکی از اولین دستور العمل های ثبت شده است که در آن زمان به عنوان شناخته شده است غذای شیری. در آن زمان، اساساً همان چیزی بود که ما امروز به عنوان محالبی (محلبی در کشورهای عرب زبان) می شناسیم، با برنج کوبیده شده برای غلیظ کردن شیر.

آرد برنج همچنان هم در محالبی و هم در سوتلاق قابل استفاده است. چیزی که این دو را متمایز می کند این است که اولی یک پودینگ ساده یکنواخت است، در حالی که دومی حاوی دانه های کامل برنج است. به این ترتیب، برنج در سوتلک بسیار بیشتر از محالبی است!

طرز تهیه پودینگ برنج

تهیه پودینگ برنج به سبک ترکی نمی تواند ساده تر باشد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برنج را در شیر فراوان بپزید، آن را شیرین کرده، کمی غلیظ کنید و در صورت تمایل روی آن را کاراملی کنید. اگرچه ساده است، اما یک دستور العمل توافق شده وجود ندارد که بر همه آنها حکومت کند.

مقدار برنج بسته به ترجیح می تواند بسیار متفاوت باشد. برخی آن را بیشتر شبیه به فرنی برنج سرد می‌پسندند، در حالی که برخی دیگر دسر شیری با چند دانه برنج را ترجیح می‌دهند. برنج بالدو ترکی برای این کار عالی است، اما برنج ریزوتو نیز بسیار خوب عمل می کند.

یک کاسه پودینگ برنج ترکی با قاشقی که قسمتی از آن را بیرون آورده و داخل آن را نشان می دهد، از نزدیک از بالا دیده می شود.
عکس: بهار کیتاپچی

در حالی که سوتلاچ معمولاً با افزودن نشاسته غلیظ می شود، برخی فقط از غلیظ شدن طبیعی خود برنج راضی هستند. با این حال، افزودن نشاسته ذرت یا گندم برای غلیظ شدن پودینگ معمول است، اگرچه برخی استدلال می کنند که فقط آرد برنج را می توان معتبر دانست. (با این حال دیگران استدلال می کنند که فقط دانه های برنج کامل کوبیده شده می تواند معتبر باشد.)

من شخصاً نشاسته ذرت را انتخاب می کنم، زیرا به راحتی در دسترس است و بافت لذیذی را ایجاد می کند که دوست دارم، در حالی که عملاً هیچ طعمی به آن نمی دهد.

همانطور که قبلاً چندین بار ذکر شد، مقدار شکر ممکن است به میزان قابل توجهی بسته به ترجیح متفاوت باشد. از آنجایی که اروپای شمالی هستم، مال خودم را از جنبه کمتر شیرین ترجیح می دهم. اگر بیشتر از من شیرینی دارید بیشتر اضافه کنید.

در نهایت، در حالی که سوتلاس قبل از هر چیز یک پودینگ برنج شیری است، برخی دوست دارند طعم دیگری به آن اضافه کنند. من گلاب را دوست دارم و آنقدر به آن اضافه می‌کنم که بدون سبقت گرفتن از مزه‌های لطیف خود پودینگ برنج، کمی رنگ گلی به آن بدهد. این اختیاری است.

در ترکیه، افزودن وانیلین رایج است. اگر می‌خواهید به‌جای آن مسیر را طی کنید، توصیه می‌کنم به جای آن از عصاره وانیل یا دانه‌های نصف غلاف وانیل برای طعم بهتر استفاده کنید.

طرز سرو برنج ترکی

Sütlaç معمولا در پایان غذا سرو می شود و به طور گسترده در کافه تریاهای خانگی در سراسر ترکیه در دسترس است. همچنین در بسیاری از شیرینی فروشی ها موجود است.

بهتر است در کنار یک فنجان چای ترکی (یا هر چای سیاه دلخواه) سرو شود. می توانید آن را با آجیل بپاشید، اگرچه من اغلب ترجیح می دهم آن را همانطور که هست سرو شود.

این دستور بسته به اندازه ظروف سرو ۴ تا ۶ عدد سرو می شود.

 

یک کاسه پودینگ برنج ترکی با قاشقی که قسمتی از آن را بیرون آورده و داخل آن را نشان می دهد، از نزدیک از بالا دیده می شود.

پودینگ برنج – پودینگ برنج ترکی

بازده:
۴-۶ وعده
زمان پخت:
۴۵ دقیقه
زمان اضافی:
۴ ساعت
زمان کل:
۴ ساعت ۴۵ دقیقه

دسر برنج ترکی فوق العاده خوشمزه.

وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی

برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید

بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد

عناصر

  • ۸۰ گرم (⅖ فنجان) گرم برنج دانه کوتاه (برنج بالدو یا آربوریو خیلی خوب عمل می کند)
  • ۲۰۰ میلی لیتر (⅘ فنجان) آب
  • ۱ لیتر (۴ فنجان) شیر کامل
  • ۱۰۰ گرم (½ فنجان) شکر
  • نشاسته ذرت ۴۵ گرم (۴ قاشق غذاخوری).
  • ۲ قاشق چایخوری گلاب
  • یک مشت پسته بدون نمک، خرد شده، برای تزئین

دستورالعمل ها

  1. برنج و آب را در یک قابلمه ضخیم بریزید. بگذارید به جوش بیاید، سپس بگذارید بجوشد، گاهی اوقات هم بزنید تا آب تقریباً تبخیر شود، ۱۰-۱۵ دقیقه.
  2. همه شیر را به جز چند قاشق غذاخوری اضافه کنید. با احتیاط بجوشانید، سپس بگذارید با حرارت ملایم بجوشد تا برنج کاملا نرم شود، ۲۰ دقیقه یا بیشتر بسته به نوع برنج استفاده شده. در این مرحله به نظر می رسد که برنج بسیار کمی در پودینگ وجود دارد.
  3. شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  4. نشاسته ذرت را با چند قاشق غذاخوری شیر باقی مانده مخلوط کنید. به قابلمه اضافه کنید و به شدت هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. در حالی که مدام هم می زنید به مدت ۵ دقیقه روی حرارت قرار دهید. این به پودینگ زمان کافی برای غلیظ شدن می دهد و مطمئن می شود که هیچ طعمی از نشاسته ذرت باقی نمی ماند.
  5. حرارت را بردارید و گلاب را اضافه کنید. خوب هم بزنید سپس به ۴-۶ ظرف سرو منتقل کنید.
  6. جوجه گوشتی فر خود را روشن کنید. ظروف مخصوص سرو را در فر قرار دهید (یعنی درست زیر منبع حرارت) و بگذارید تا روی آن کاراملی شود. این کار زیاد طول نمی کشد و باید دائماً تماشا کنید – می خواهید سطح آن حباب کند و کاراملی شود، نه بسوزد.
  7. بگذارید خنک شود سپس روی آن را بپوشانید و به مدت حداقل ۴ ساعت به یخچال منتقل کنید. سرد و با پسته یا گلبرگ های گل رز خشک شده سرو کنید.

یادداشت

این سوتلک متوسط ​​شیرینی دارد. اگر شیرینی دارید، می توانید شکر بیشتری اضافه کنید.
می توانید از کباب کردن صرف نظر کنید. در حالی که ظاهر و طعم بی نظیری به آن می بخشد، این غذا گاهی اوقات بدون رویه کاراملی نیز سرو می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دسته بندی مطالب
مطالب پر بازدید