تعداد کمی از وعده های غذایی وجود دارد که با نان ترکی تازه پخته شده بهبود نیافته است. این نسخه خاص در درجه اول در ماه رمضان خورده می شود، اما تا آنجا که من نگرانم بدون توجه به آنچه تقویم نشان می دهد ارزش آن را دارد.
ترک ها نان زیادی می خورند. چه در مورد صبحانه، چه ناهار یا شام صحبت کنیم، همیشه یک تکه نان سفید سخاوتمندانه روی میز وجود دارد. در واقع، بسیاری از ترکها کالری بیشتری در روز از نان دریافت میکنند تا از هر چیز دیگری.
شاید این مربوط به سابقه طولانی این منطقه در کشت گندم و نان باشد؟ اولین مزارع گندم کشت شده شناخته شده در منطقه مرزی کنونی سوریه و ترکیه بود.
کمی بعد، در این نقطه از جهان نیز متوجه شدند که تخمیر خمیر نان های سبک تر و نرم تر می دهد. اولین نان های خمیر شده جهان احتمالاً تا حدودی شبیه نان های امروزی ترکی هستند.
البته ترکها خیلی دیرتر به این سرزمینها رسیدند و نمیتوانند هیچ یک از این پیشرفتها را در نظر بگیرند. اما، مانند بسیاری دیگر از لذتهای آشپزی منطقه، آنها این سنتها را انتخاب کردند و آنها را بهطور یکپارچه در سنت خود بافتهاند.
این روزها نان جنبه مضاعف و مهمی به خود می گیرد. در ماه رمضان، آنها نسخه خاصی از نان ترکی را درست می کنند که ممکن است در رستوران های ترکیه دیده باشید. رمضان پیده، یا پیتای ماه رمضان به زبان ترکی
چه چیزی پید ماه رمضان را با سایر انواع پید متفاوت می کند؟
استفاده ترک ها از کلمه پیده می تواند باعث سردرگمی شود. در واقع می تواند به دو نوع بسیار متفاوت از نان های مسطح اشاره کند.
اولین مورد یک نان تخت مانند فوکاچیا است که در کنار غذاهای دیگر، معمولاً خورش یا مزه سرو می شود. پید رمضانی یکی از انواع مختلف این نوع پید است.
اگر به یک رستوران ترکی رفته اید، ممکن است این نان را در یک سبد که به شکل مستطیل برش داده شده، سرو کرده باشند. معمولاً کمی صافتر و متراکمتر از فوکاچیا است و اغلب دارای فرورفتگیهای کوچک زیادی در سرتاسر آن است.
دومی یک نان تخت بیضی شکل و پیتزا مانند است که با یک رویه پخته شده و دو طرف آن تا شده تا نان تخت نیمه بسته شود. تاپینگ های معمولی گوشت و سبزیجات خرد شده، پنیر یا مخلوط گوشت چرخ کرده هستند.
با این حال، برخلاف پیتزا، به ندرت پیش می آید که یک پید چند لایه رویه داشته باشد. به عبارت دیگر، بدون سس گوجه فرنگی به دنبال پنیر و رویه. فقط یک لایه رویه.
نان سنت های طولانی دارد که احتمالاً به دوران باستان بازمی گردد. شاید جای تعجب نباشد که کلمه پیده ریشه در پیتا دارد که در یونانی به معنای نان یا شیرینی تخمیر شده است. (پیتزای لاتین احتمالاً از همین مشتق شده است.)
با در نظر گرفتن این موضوع، چه چیزی باعث تفاوت پید ماه رمضان با سایر پیدهای فوکاچیا مانند می شود؟
پید رمضان از بسیاری جهات نسخه لوکس پید معمولی روزمره است. با شکل بزرگ و دایرهای، الگوی کاملاً بالشی و پوسته ضخیم پیتزای آمریکایی در امتداد محیط مشخص میشود.
و شاید مهمتر از همه: روی آن هم دانههای کنجد و هم دانههای سیاهدانه پر شده است. مخلوط تخم مرغ و چربی به نان درخشندگی وسوسه انگیزی می دهد. در حالی که pide معمولی ممکن است شامل یکی از این موارد نیز باشد، معمولاً آنها ساده هستند.
طرز تهیه نان ترکی برای ماه رمضان
نان ترکی به سبک پیده رمضانی باید پوسته ای براق و طلایی با خرده های نرم اما جویدنی داشته باشد.
برای بدست آوردن طعم و بافت مناسب، من همیشه خمیرم را از روز قبل با استفاده از حداقل مقدار مخمر شروع می کنم. این به نان کمک می کند تا سطح مناسبی از جویدن را داشته باشد.
مرحله تخمیر طولانی به نان کمک می کند تا طعم زیادی پیدا کند. به عنوان یک امتیاز، هر گونه نیاز به ورز دادن را از بین برد و این خمیر را به یک خمیر فوق العاده ساده تبدیل کرد! تنها کاری که باید انجام دهید این است که مواد خمیر را مخلوط کنید، روی آن را بپوشانید و زمان بگذارید تا به مدت ۱۵ تا ۱۸ ساعت جادوی خود را انجام دهد.
مشکل ترین بخش این دستور، شکل دادن به نان است. مهم است که از دستان خود استفاده کنید (بدون وردنه!) خمیر را به صورت دایره ای دراز کنید و مطمئن شوید که تا حد امکان هوای خمیر را در این فرآیند نگه دارید. به نظر من اگر دستانم را کمی با آب خیس کنم این کار راحت تر است.
برای اینکه نان درخشش طلایی مشخصی داشته باشد، باید آن را با مخلوطی از زرده تخم مرغ، کره و آب بمالید. این همچنین به نان کمک می کند تا سطح مرطوب مورد نیاز برای ایجاد یک الگوی بالش مناسب در خمیر را فراهم کند.
پس از ایجاد الگوها، مطمئن شوید که انگشتان خود را چندین بار از بین ببرید تا مطمئن شوید که خمیر آنها را پاک نمی کند. فرورفتگیها باید تا جایی که میتوانید بدون گذراندن تمام آنها عمیق باشند و ضخامت انگشت کوچک شما باشد.
پیده ماه رمضان ترکی را گرم سرو کنید
در طول ماه رمضان، نانوایی های ترکیه مقدار باورنکردنی از این نان ها را درست در زمان افطار تولید می کنند. در بسیاری از نانوایی ها، یک ساعت یا بیشتر قبل از غروب خورشید صف تشکیل می شود. مانند اکثر نان ها، پید رمضان بهترین حالت فوق العاده تازه است.
در واقع، میتوانم بگویم مهم است که نانها هنوز گرم و تازه باشند، وقتی که دعای امام میخواند و وقت آن است که بعد از یک روز طولانی روزهداری، نانها را بچکانیم.
به هر مناسبتی که این را درست میکنید (مطمئناً خودم را فقط به ماه رمضان محدود نمیکنم)، این درس را رعایت کنید: نان رمضان باید فوقالعاده تازه مصرف شود. ترجیحاً هنوز گرم باشد. مستقیماً از فر خارج نمی شود، اما مطمئناً مدت زیادی بعد از آن نیز نخواهد بود. در حالی که نان برای چندین ساعت هنوز خوشمزه است، بهتر است در یک ساعت اول پس از پخت خورده شود.
دستور تهیه ۱ عدد پید بزرگ رمضانی ترکی به دست می آید که برای ۳-۴ نفر کافی است. به راحتی می توانید مقدار (یا بیشتر) را دوبرابر کنید، در این صورت حتما خمیر را بعد از اولین بلند شدن به تعداد پیت های دلخواه تقسیم کنید.
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید
بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد
پیتای رمضانی ترکی (رمضان پیتا)
۱ نان بزرگ
عناصر
- ۲۵۰ گرم آرد نان سفید، به اضافه شکل اضافی
- ۲۰ گرم آرد سبوس دار
- ⅛ قاشق چایخوری مخمر خشک
- ۷ گرم نمک
- ۲۰۰ گرم آب
مایع مسواک زدن
- ۱ عدد زرده تخم مرغ
- ۲ قاشق غذاخوری آب
- ۱ قاشق غذاخوری کره ذوب شده
پختن
- یک مشت سبوس گندم
- ۱ قاشق غذاخوری کنجد ترجیحا برشته شده
- ۱ قاشق چایخوری دانه سیاهدانه
دستورالعمل ها
- آرد، مخمر و نمک را با هم مخلوط کنید. آب را اضافه کنید. هم بزنید تا خمیر مرطوب و یکدستی به دست آید. نیازی به ورز دادن ندارد. روی آن را بپوشانید و بگذارید ۱۵ تا ۱۸ ساعت در دمای اتاق دم بکشد تا هوا هوا و دو برابر شود.
- فر را از قبل با گرم ترین حالت آن، حداقل ۲۵۰ درجه سانتیگراد (۴۸۰ فارنهایت) گرم کنید. اگر سنگ پخت یا سنگ پیتزا دارید، آن را در پایین ترین قفسه دوم قرار دهید. در صورت استفاده، مطمئن شوید که سنگ پخت یا سنگ پیتزا قبل از پخت کاملاً گرم شده باشد.
- خمیر را روی سطحی که آرد پاشیده نشده است، بریزید. روی آن مقدار کمی آرد بپاشید. با استفاده از سوهان خمیر، خمیر را برگردانید تا قسمت آردپاشی شده پایین بیاید. لبه های خمیر را کشیده و در ۴-۵ جا به سمت وسط بکشید. دوباره برگردونید (تا سمت سفت و آردپاشی شده به سمت بالا باشه)، با حوله آشپزخانه بپوشونید و بذارید تا خمیر کمی شل بشه، ۳۰-۴۵ دقیقه.
- مقداری سبوس گندم را روی یک ورقه روغن مخصوص پخت بمالید.
- مایع مسواک زدن را با هم زدن زرده تخم مرغ با آب درست کنید. کره را کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید.
- خمیر را از دو طرف آرد پاشی کنید. زیاده روی نکنید، اما مطمئن شوید که هیچ نقطه مرطوبی روی سطح وجود ندارد. با دقت دراز کنید تا یک c تشکیل شود. دایره با قطر ۳۰ سانتی متر (۱۲ اینچ). به پوسته پخت پوشانده شده با سبوس گندم منتقل کنید.
- نان را سخاوتمندانه با مایع مسواک بزنید. کمی از مخلوط را به دستان خود اضافه کنید و مانند تصویر و ویدئو الگوی خود را ایجاد کنید. مطمئن شوید که الگوها عمیق هستند (اما نه تا آخر). من همیشه انگشتانم را چندین بار از بین الگوها عبور می دهم تا مطمئن شوم که باقی می مانند. با دانه های کنجد و سیاهدانه بپاشید.
- پید را روی سنگ پخت (یا روی یک ورقه پخت معمولی) بپزید تا رنگی شود. در فر من، با استفاده از یک سنگ پخت ضخیم و دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد (۵۷۰ فارنهایت)، ۵-۶ دقیقه کافی است. اگر فر شما به این اندازه گرم نیست، یا از سنگ پخت استفاده نمی کنید، بیشتر طول می کشد – شاید تا ۱۲-۱۵ دقیقه یا بیشتر. مطمئن شوید که اولین دسته خود را با دقت تماشا کنید و توجه داشته باشید که چه مدت در فر شما طول می کشد.
- بگذارید روی توری سیمی خنک شود. پیده ماه رمضان را باید گرم یا ظرف چند ساعت پس از پخت میل کنید.