تنوع باورنکردنی کوفته، کوفته، در ترکیه وجود دارد. Izmir Köfte یکی از موارد مورد علاقه من است. نه تنها خوشمزه است، بلکه طرز تهیه آن نیز بسیار آسان است – برای یک شام شب هفته عالی است.
وقتی در تابستان ۲۰۱۵ به استانبول نقل مکان کردم، قرار بود بازسازی خانه به پایان برسد. اما همانطور که هر کسی که یک کار بازسازی بزرگ را پشت سر گذاشته است می داند: همه چیز هرگز طبق برنامه پیش نمی رود. و به این ترتیب بود که دو ماه اول اقامتم در استانبول، من و شریک زندگیم نزد پدر و مادرش در آن سوی استانبول ماندیم. (اگر میپرسید خانه ما چگونه است، هفته گذشته یک عکس در اینستاگرام قرار دادم.)
طبیعتاً ما اغلب در آنجا شام می خوردیم. یکی از موارد مورد علاقه من از آن زمان این است: İzmir köfte. (دیگری: لوبیا رانر در روغن زیتون.)
در همین حال، شگفت انگیزترین عطرها که آشپزخانه را پر می کنند به شما یادآوری می کنند که شام تقریباً آماده است.
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید
بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد
طرز تهیه کوفته ازمیر
کوفته ازمیر را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. هر منطقه، حتی هر سرآشپز، روش مخصوص خود را برای تهیه کوفته دارد. پس با خیال راحت طعم را با توجه به سلیقه خود تغییر دهید.
من آن را ساده و (به استثنای یک استثنا) نسبتاً سنتی نگه داشته ام، از سیر، جعفری با برگ صاف، زیره سبز و فلفل قرمز تازه برای طعم دادن به کوفته ها استفاده کرده ام.
فلفل دلمهای تازه معمولاً در ترکیه استفاده نمیشود، اما از آنجایی که هفته گذشته مقداری از آن را در بازار به دست آوردم، آن را به جای فلفلهای سنتیتر در اینجا استفاده کردم. Pul biber فلفل چیلی خشک شده نسبتا ملایم و معطر است که به فلفل حلب نیز معروف است. در صورت تمایل، یک یا دو قاشق چایخوری از فلفل قرمز را جایگزین فلفل قرمز تازه کنید.
پیاز رنده شده نیز معمولا اضافه می شود، اما برای این غذای خاص من کوفته ازمیر را بدون آن ترجیح می دهم. با این حال، اگر دوست دارید، می توانید ۱/۲ پیاز رنده شده را اضافه کنید.
اما هر کاری که با طعم دهنده انجام می دهید، از نان یا تخم مرغ غافل نشوید. آنها در اینجا دو هدف را دنبال می کنند و شما آنها را برای هر دو می خواهید.
ابتدا کوفته ها را از خرد شدن نگه دارید. اما مهمتر از همه، آنها کوفته ها را مرطوب و آبدار نگه می دارند، حتی اگر اجازه داشته باشند کمی بیشتر از حد لازم برشته شوند.
شما می توانید از هر نانی استفاده کنید، هرچند اگر بتوانید از یکی بدون دانه های زیاد یا طعم های غالب استفاده می کنم. خرده نان به دلایل ذکر شده وجود دارد و نه برای طعم. من از نان کمی کهنه استفاده می کنم، یعنی از چیزهای کاملاً خشک شده مانند پانکوی خریداری شده در مغازه استفاده نمی کنم، اگرچه این نیز کارساز است.
کوفته ازمیر به طور سنتی با برنج به سبک ترکی و شاید یک کاسه ماست یونانی در کنار آن سرو میشود، البته در صورت تمایل میتوانید آن را به همین شکل سرو کنید. من معمولاً یک سالاد ساده مانند برگ سبز یا هویج و تربچه رنده شده را با کمی لیمو و چند قاشق روغن زیتون خالص سرو می کنم.
İzmir köfte (کوفته ترکی سوخاری با سبزیجات)
۲-۴ قسمت
عناصر
کوفته قلقلی
- ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده گاو (یا بره، در صورت تمایل)
- ۲ تکه نان کهنه، پوسته را جدا کرده، با هم زدن یا ریز خرد کرده تا پودر سوخاری داشته باشید (حدود ۴۰ گرم وزن خالص)
- ۱ عدد تخم مرغ
- ۱ فلفل قرمز، دانه ها و هسته برداشته شده، ریز خرد شده است
- ۱ حبه سیر، پوست کنده و رنده شده یا ریز خرد شده
- ۲ قاشق غذاخوری جعفری صاف و ریز خرد شده
- ۱ قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه
سبزیجات
- ۵۰۰ گرم سیب زمینی، پوست کنده یا خوب آبکشی کرده و به ضخامت ۴ تا ۵ میلی متر برش دهید.
- ۱ هویج بزرگ (حدود ۱۵۰ گرم)، پوست کنده یا خوب آبکشی کرده و به ضخامت ۴ تا ۵ میلی متر برش دهید.
- ۱ فلفل (هر نوع)، دانه ها و هسته آن برداشته شده، به تکه های بزرگ بریده شده (اگر از فلفل سبز ترکی استفاده می کنید، از یک مشت استفاده کنید)
- ۱ قوطی ۴۰۰ گرم گوجه فرنگی خرد شده + ۲۰۰ میلی لیتر آب یا ۳۰۰ میلی لیتر پاستا + ۳۰۰ میلی لیتر آب
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک و فلفل
دستورالعمل ها
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
- مواد کوفته را با دست مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند. ۸ تا ۱۰ عدد کوفته به اندازه یکسان در بیاورید (هر تعداد دیگر و کوفته ها خیلی کوچک شده و خشک می شوند). برای این کار از یک قاشق غذاخوری، کف دست و کمی آب استفاده می کنم. کوفته ها را کمی صاف کنید.
- سیب زمینی، هویج و فلفل را در ظرف مناسبی بریزید و دقت کنید که برش های سیب زمینی به هم نچسبند. کوفته ها را روی آن قرار دهید. گوجه فرنگی، آب، روغن زیتون و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. برای طعم بهتر گوجه فرنگی، می توانید یک یا دو قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی و کمی شکر اضافه کنید. اگر یک مخلوط کن چوبی دارید، از آن برای مخلوط کردن سس به یک توده همگن استفاده کنید – اگر نه، مخلوط کردن با دست و نگه داشتن تکه ها نیز خوب است. سس گوجه فرنگی را روی سبزیجات و کوفته بریزید، مطمئن شوید که همه جا با سس آغشته شده است.
- بسته به ضخامت برش های سیب زمینی و نوع سیب زمینی استفاده شده، در طبقه وسط فر تفت دهید تا سیب زمینی ها نرم شوند، حدود ۴۰-۴۵ دقیقه تا یک ساعت یا بیشتر. اگر بعد از ۴۰ دقیقه سیبزمینیهایتان هنوز خیلی سفت هستند، میتوانید تا زمانی که سیبزمینیها پختند، کوفتهها را جدا کنید و وقتی سیبزمینیها آماده شدند، آنها را به فر برگردانید تا پنج دقیقه دوباره گرم شوند. گرم سرو کنید.
کوفته ازمیر جای دیگر
در بالا من کوفته ازمیر را درست می کنم. در اینجا سه نسخه دیگر از وبلاگ نویسان مواد غذایی ترکیه وجود دارد:
- کتاب آشپزی ترکی Binnur: Izmir Kofte (از منطقه دریای اژه)
- سفره ترکی اوزلم: کاسه کوفته و سبزیجات ترکی; کوفته ازمیر، راه من
- آشپز فصلی در ترکیه: کوفته ازمیر – قابلمه ای از کوفته، سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل