دلمه ترکی با گوشت به راحتی درست می شود و پر طعم است! این دلمه ها با فلفل سبز، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی با الهام از قسمت های شرقی کشور تهیه می شود. برای شام، پیش غذا یا بخشی از مایه پخته شده عالی است.

دلمه چیست

دلمه معمولاً به غذای سبزیجات پر شده اطلاق می شود که در ترکیه و خاورمیانه رایج است. این می تواند هر سبزی باشد، اما فلفل، گوجه فرنگی، کدو سبز، بادمجان و پیاز از رایج ترین آنها هستند.

قیمه معمولاً مخلوطی از برنج و بلغور به همراه گیاهان، ادویه جات ترشی جات و همچنین رب گوجه فرنگی، رب فلفل و طعم دهنده های دیگر است.

دلمه ممکن است شامل گوشت باشد یا گیاهخوار باشد. انواع گوشت معمولاً ترکیبی از برنج یا بلغور و گوشت چرخ کرده گاو است. انواع سبزیجات اغلب سرد سرو می شوند.

در ترکیه، بین غذاهای پر شده (دولما) و غذاهایی که رول می شوند، مانند برگ درخت انگور یا چارت، تفاوت قائل می شوند. به دومی ها سرما می گویند.

برای اکثر نقاط جهان، هر دو دلما هستند. در واقع، خیلی ها وقتی به دلمه فکر می کنند، به برگ های تاک پر شده یا برگ های کلم فکر می کنند. جستجوی سریع “دولما” در گوگل این موضوع را تایید می کند. بیشتر لیست ها در واقع برگ های تاک پیچیده شده هستند.

در ترکیه هر دوی اینها هستند سرما. با این حال برخی از ترک ها از سرما به عنوان نوعی دلمه نیز یاد می کنند.

دلمه از کجا می آید؟

سبزیجات پر شده حداقل از قرون وسطی، احتمالاً طولانی تر، بخش مهمی از غذاهای خاورمیانه بوده اند.

به این ترتیب، نمی توان گفت که چه کسی آن را اختراع کرده است. برای قرن ها توسط دهقانان و اشراف به طور یکسان خورده شده است.

خود این کلمه ترکی است و به معنای پر شده است. این با موارد ذکر شده در تضاد است سرما، که به معنی “پیچیده” است.

دلمه ها در بیشتر مکان هایی که زمانی بخشی از امپراتوری عثمانی بودند، همچنان گسترده است.

دلمه در ترکیه

دلمه یکی از مهم ترین غذاهای ترکی است. خانم‌های خانه‌دار ترک اغلب یک دسته از آنها را در تابستان در یخچال نگه می‌دارند تا اعضای خانواده در بین وعده‌های غذایی میان وعده بخورند.

در مناطق شرقی این کشور، دلمه اغلب از سبزیجات خشکی مانند بادمجان، گوجه فرنگی یا فلفل تند درست می شود. سپس اینها در آب بازسازی می شوند و اغلب با مخلوط بلغور پر می شوند.

فیلینگ معمولاً با ملاس انار که یک ماده مورد علاقه در منطقه است طعم دار می شود. با مشهود بودن تأثیرات خاورمیانه‌ای، این امر باعث می‌شود یک دلمه با طعم و مزه‌ای متفاوت باشد.

در غرب، دلمه با طعم ملایم تر رایج تر است.

آنها اغلب از فلفل سبز تازه به نام فلفل دلمه استفاده می کنند. اینها شبیه فلفل دلمه ای کوچک هستند، اما با دیواره های بسیار نازک (نازک تر از فلفل رومانو).

فیلینگ بر اساس برنج و اغلب گیاهی است و به آرامی با مقدار زیادی روغن زیتون، شوید، مویز و آجیل کاج طعم‌دار می‌شود. اینها را می توان سرد خورد.

اینها فقط دو نسخه از دلمه هستند که در ترکیه بسیار رایج هستند. هر منطقه – حتی روستاها و خانوارها – تخصص های خاص خود را خواهند داشت.

اگر پر شود می توان از آن دلمه درست کرد.

از کدام سبزیجات برای دلمه ترکی استفاده کنیم

برای تهیه دلمه می توان از هر سبزی استفاده کرد، اما فلفل سبز تازه رایج ترین آن است. در ترکیه، اینها به طور گسترده ای به عنوان “فلفل دلمه” در دسترس هستند و برای چاشنی مناسب هستند.

فلفل دلمه سبز تازه

از دیگر سبزیجات رایج برای دلمه کلاسیک می توان به پیاز و گوجه فرنگی اشاره کرد. کدوها نیز معمولاً پر می شوند، اما به روشی متفاوت تهیه می شوند و معمولاً به آن دلمه نمی گویند (اگرچه می توانند).

در شرق ترکیه معمولا از سبزیجات خشک استفاده می شود. بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل چیلی تند محبوب ترین هستند.

قیمه ترکی برای دلمه

در ترکیه معمولاً دو جزء قسمت قابل توجهی از پر کردن وجود دارد.

اولین مورد این است که آیا از برنج استفاده می کنید یا بلغور. برنج معمولا در بیشتر نقاط کشور استفاده می شود، اما بلغور در شرق رایج است.

دوم اینکه آیا گوشت را اضافه کنیم یا نه. هر دو نسخه با گوشت چرخ کرده و نسخه های گیاهی/وگان رایج هستند.

نسخه های گوشتی معمولاً بر اساس طعم اومامی با رب گوجه فرنگی و رب فلفل قرمز ساخته می شوند. این برای هر دو نسخه برنج و بلغور صدق می کند.

نسخه های بدون گوشت با برنج اغلب طعم های ملایمی مانند توت، پیاز، آجیل کاج و شوید دارند.

پر کردن بلغور بدون گوشت در شرق رایج است. اینها اغلب با موادی مانند رب فلفل قرمز، ملاس انار و آلبالو خشک طعم‌دار می‌شوند.

طرز تهیه دلمه ترکی با گوشت

دستور زیر برای یک دلمه سبزیجات با گوشت چرخ کرده و برنج است. این بر اساس یک دستور غذای کلاسیک و به طرز قابل تشخیصی ترکی است. طرز تهیه آن بسیار آسان است و من به شما تضمین می کنم که طعم زیادی دارد.

طعم ها تمیز هستند، اما با نفوذ ظاهری خاورمیانه. چند ادویه گرم کننده یک لایه طعم اضافی اضافه می کند.

آماده کردن سبزیجات

برای درست کردن آنها، با تهیه سبزیجات شروع کنید. باید قسمت بالای سبزیجات اطراف ساقه را جدا کنید، سپس آنها را خالی کنید. اطمینان حاصل کنید که دانه ها و دیواره های داخلی را جدا کنید.

من دوست دارم از ترکیب سبزیجات استفاده کنم. فلفل دلمه سبز، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای معمولی ترکیبی عالی هستند. اگر کسی بخواهد بیش از یک قطعه داشته باشد، این امکان کمی تغییر را فراهم می کند.

از آنجایی که فلفل دلمه‌ای بزرگ است، ترجیح می‌دهم آن‌ها را از وسط نصف کرده و به جای خالی کردن آن‌ها، آن‌ها را مانند «قایق» پر کنم. این باعث می شود که سبزیجات مختلف به طور یکنواخت پخته شوند.

آماده سازی فیلینگ

با سبزیجات آماده می توانید فیلینگ خود را درست کنید. این کار بسیار ساده است زیرا نیازی به قبل از پختن ندارد.

برای تهیه فیلینگ کافی است همه مواد را با هم مخلوط کنید. گوشت باید خام باشد، پس مطمئن شوید که دستان خود را به درستی تمیز کنید.

سبزیجات را با فیل پر کنید، اما مطمئن شوید که در بالای آن خالی بگذارید. برنج در طول پخت منبسط می شود، بنابراین باید برای این کار فضایی در نظر بگیرید.

با سبزیجات پر شده، آن ها را در تابه ای قرار دهید که به خوبی جا بیفتند.

تهیه سس پخت و پز

مرحله بعدی شامل تهیه یک سس فوق العاده ساده از رب گوجه فرنگی و آب داغ است. این کار همراه با سبزیجات مایع لازم برای پخت دلمه را فراهم می کند.

آشپزی

من دوست دارم دلمه هایم را به روش سنتی روی اجاق بپزم.

من از ماهیتابه چدنی درب دار استفاده می کنم. درب آن برای به دام انداختن رطوبت مهم است تا دلمه شما به درستی پخته شود.

اطمینان حاصل کنید که از تنظیم حرارت بسیار کم استفاده کنید. (می توانید در ابتدا حرارت را کمی زیاد کنید تا تابه داغ شود، اما حتماً به محض داغ شدن تابه آن را کم کنید.)

از طرف دیگر، می توانید آنها را در فر متوسط ​​گرم بپزید. اطمینان حاصل کنید که ظرف فر انتخابی خود را به درستی با پوست، درب یا چیز دیگری که مناسب است بپوشانید.

برای اینکه دلمه خشک نپزد، حتماً چند بار در طول پخت چک کنید. در صورت لزوم یک یا دو قطره آب اضافه کنید.

ارائه پیشنهادات

دلمه به عنوان بخشی از مایه پخش شده بسیار عالی است. برای هر نفر به ½ تا ۱ دلمه نیاز دارید.

می توانید دلمه را به عنوان پیش غذا نیز سرو کنید. من دوست دارم کمی ماست آبکی کنار هم داشته باشم. برای هر نفر یک دلمه کافی است.

در خانه معمولا برای شام دلمه میل می کنیم. ما معمولا هر کدام دو یا سه تا می خوریم و من دوست دارم آن را با ماست و یک کاسه بزرگ سالاد سرو کنم.

سالاد چوپان فوق العاده است. نان هم ایده بدی نیست.

اگر خیلی داغ نیست، یک کاسه کوچک سوپ برای شروع کاملا مکمل سوپ اصلی است. و اگر گرم است، چرا سوپ ماست خیار ترکی سرد نیست؟

وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی

برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید

بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد

دلمه ترکی با گوشت

دلمه ترکی با گوشت

بازده:
۸ تا ۱۰ سبزیجات پر شده
چاپ

عناصر

  • ۸ تا ۱۰ سبزی برای پر کردن (من مخلوطی از گوجه فرنگی بزرگ، فلفل دلمه سبز ترکی و فلفل دلمه ای معمولی را دوست دارم)
  • ماست یونانی، برای سرو

برای قیمه

  • ۱۰۰ گرم برنج دانه کوتاه (½ فنجان)
  • ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده گاو (۷ اونس)
  • ۱ پیاز کوچک، ریز خرد شده
  • ۲ حبه سیر، ریز خرد شده
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ قاشق چایخوری پل بیبر (فلفل حلب)
  • ۱ قاشق چایخوری پاپریکا شیرین
  • ½ قاشق چایخوری فلفل دلمه ای
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه

برای سس

  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۳ حبه سیر، ریز خرد شده
  • ۲۰۰ میلی لیتر آب جوش (⅘ فنجان)
  • ½ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه

دستورالعمل ها

  1. سبزیجات چاشنی را آماده کنید.
    گوجه فرنگیها: روی آن را جدا کرده و گوجه فرنگی ها را خالی کنید. رویه و تفاله گوجه فرنگی را ذخیره کنید. من دوست دارم برای این دستور از ۳ یا ۴ گوجه فرنگی بزرگ و برای بقیه از فلفل استفاده کنم.
    فلفل دلمه ترکی: قسمت بالایی را قطع کنید. دانه ها و دیواره های سفید را بردارید و دور بریزید، اما قسمت بالایی را نگه دارید.
    فلفل دلمه ای: از طول نصف کنید. دانه ها و دیواره های سفید را بردارید و دور بریزید.
  2. مواد برای چاشنی را با هم مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند. من از دستانم برای این کار استفاده می کنم. بین سبزیجات چاشنی آماده شده تقسیم کنید، مطمئن شوید که یک شکاف ۱-۲ سانتی متری (½-۱ اینچ) در بالا باقی می گذارید – برنج در طول پخت منبسط می شود. قسمت بالایی را روی گوجه فرنگی و فلفل دلمه ترکی قرار دهید (نصف های فلفل دلمه ای را می توان در معرض پخت قرار داد). سبزیجات را در تابه ای قرار دهید که به خوبی جا بیفتد.
  3. مواد سس را از مرحله ۱ با هر تفاله گوجه فرنگی مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند. به تابه اضافه کنید، مطمئن شوید که مایع زیادی در اطراف و روی سبزیجات وجود دارد.
  4. ظرف را با درب محکم بپوشانید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بگذارید بپزد تا سبزیجات کاملا نرم شوند و مواد پخته شوند، ۴۵ دقیقه یا بیشتر. در طول پخت و پز چند بار بررسی کنید تا مطمئن شوید تابه مرطوب است، در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید تا ظرف خشک نشود.
  5. حرارت را بردارید و با درب ظرف حداقل ۲۰ دقیقه بگذارید. گرم، اما نه بی‌حس‌کننده، همراه با ماست سرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

دسته بندی مطالب
مطالب پر بازدید