یک سالاد لوبیا کانلینی ساده و خوشمزه که هر سال در ابتدای فصل گوجه فرنگی به آن سر می زنم.
این دستور غذا برای اولین بار در خبرنامه رایگان من Meze در اینجا منتشر شد: سالاد لوبیا سفید، گوجه فرنگی و آووکادو
آغاز فصل گوجه فرنگی
در تقویم فصلی میوه ها و سبزیجات، لحظات کمی – اگر وجود داشته باشد – به اندازه ورود اولین گوجه فرنگی خوب پیش بینی می شود.
اگر در شمال زندگی می کنید، مانند جایی که من در نروژ بزرگ شدم، لحظه زودگذر خواهد بود. حتی گاهی اوقات اصلاً نمی رسد.
اگر در آب و هوای معتدلتری هستید، مانند استانبول، جایی که من اکنون در آن زندگی میکنم، آغاز چندین ماه استفاده از گوجهفرنگی در همه چیز است.
چگونه می توان از گوجه فرنگی بهترین استفاده را کرد در حالی که هنوز کاملاً کامل نیستند
گوجه فرنگی ترکیه باید در حال حاضر شکوفه کامل داشته باشد. با این وجود، رنگ قرمز پر جنب و جوش علامت تجاری آنها بازگشته است و قیمت ها نسبت به همین چند هفته پیش به نصف کاهش یافته است و به ما می گوید که فصل به خوبی در حال گذر است.
با این حال، آنها هنوز کاملاً تند هستند، احتمالاً نتیجه بهار ابری و نسبتاً سردی است که در اینجا داشته ایم. مطمئناً طعمدارتر از چند هفته پیش است، اما هنوز از شیرینی و لطافت گوجهفرنگی تابستانی در اوج خود فاصله زیادی دارد.
در چنین مواقعی، گوجه گیلاسی بهترین دوست شماست.
نمیدانم به این دلیل است که کوچکتر هستند یا به نور خورشید یا گرمای کمتری نیاز دارند، یا اصلاً توضیح دیگری وجود دارد (هر خوانندگان آگاه میتوانند در نظرات مطرح کنند!)، اما گوجهفرنگی گیلاسی به شما کمک میکند که بیاورید. چند هفته جلوتر فصل گوجه فرنگی.
به خصوص اگر کمی نمک روی آنها بپاشید. (یک ترفند ساده که رک و پوست کنده حتی روی بهترین گوجه فرنگی هم معجزه می کند.)
بهترین سالاد برای تهیه در ابتدای تابستان
در همان ابتدای فصل گوجهفرنگی، دوباره به سراغ سالاد لوبیا کانلینی با گوجهفرنگی و آووکادو میروم.
من برای اولین بار آن را در وبلاگ نروژی خود در سال ۲۰۱۷ منتشر کردم، به وضوح از دو دنیایی که در آن زمان هر دو هنوز به من بسیار نزدیک بودند، الهام گرفتم.
کمتر از دو سال قبل لندن را به مقصد استانبول ترک کرده بودم و اکنون کاملاً غرق در غذاهای ترکی هستم. اما خاطره کسانی مانند Ottolenghi و رستوران های مختلف برانچ در لندن هنوز در ذهن من زنده بود.
الهام: سالاد پیاز ترکی
نقطه شروع بدون شک بود پیازسالاد لوبیا ترکی که معمولا در کنار کوفته سرو می شود.
نسخههای زیادی از آن در سراسر ترکیه وجود دارد، اما لوبیاها همیشه بازیگر اصلی هستند و گوجهفرنگی، پیاز خام، سرکه و (گاهی اوقات) خیار نقش مکمل را به عهده دارند.
این سالاد چند قدم به سمت قلمرو “برانچ شهری” برداشته است (سلام آووکادو و پیاز خیس شده، خداحافظ سرکه اصلی). به اندازه کافی پیاده روی است که دیگر پیاز نباشد.
نه آنگونه که واقعا اهمیت دارد.
چرا این سالاد لوبیا کانلینی را با گوجه فرنگی و آووکادو درست کنید؟
آنچه مهم است این است که سالاد است که من – تا حدودی غیرمنتظره، با توجه به معمولی بودن ظاهری آن – متوجه می شوم که سال به سال به آن برمی گردم. درست کردنش روشن، پرکننده و ساده است.
این باعث می شود که بخواهم شلوارک و عینک آفتابی بپوشم، فصل تراس پشت بام را شروع کنم.
و این یک راه عالی برای استفاده از گوجه فرنگی های فصل اولیه است.
چند راه برای تغییر اوضاع
من نیازی به تغییر آرایش آن ندارم، اما اگر احساس نیاز کردید، مطمئناً برای تعویض، اضافه و حذف باز است.
خیار یا فلفل سبز (ترکی) را جایگزین کنید.
از هر پیازی که در دست دارید استفاده کنید (اگر پیاز بهاره است، نیازی به خیساندن در آب لیمو نیست).
زیتون یا یک تخم مرغ آب پز سفت را اضافه کنید.
سبزیها را با سبزیهای خوشطعم دیگری مانند ریحان، شوید یا موشک (آراگولا) عوض کنید، اما نه سبزیهای ملایم مانند اسفناج که خیلی ملایم هستند و خیلی زود پژمرده میشوند.
برای ارضای خلق و خوی خود کم و بیش از گوجه فرنگی یا سبزی استفاده کنید.
تنها چیزی که من به شدت احساس می کنم این است که پانسمان باید همانطور که هست حفظ شود. ترکیب ساده آبلیمو، سماق و روغن زیتون چیزی است که حس آفتابی و تابستانی را به سالاد می دهد.
وقت آن است که اجازه دهید سبزیجات دوباره آواز بخوانند!
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید
بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد
پیشنهاد خدمت
من این را با نان خرد شده یا نان تست خمیر ترش در کنار آن دوست دارم.
اگر خورشید خاموش باشد، یک لیوان شراب سفید سرد نیز مشکلی ندارد، اگرچه آب گازدار با یک تکه لیمو (تقریباً) به همان اندازه خوب است.
اگر یک عنصر لبنی می خواهید، یک چای ترکی یک همراه خوشمزه است. یا اگر آن را به عنوان نوشیدنی ترجیح می دهید، آیران.
سالاد لوبیا کانلینی با گوجه فرنگی و آووکادو
۲ وعده
یک سالاد تابستانی که شما را سیر می کند.
عناصر
- ۲۰۰ گرم گوجه فرنگی گیلاسی (حدود ۱ فنجان)، نصف یا ربع شده
- ½ پیاز قرمز، ریز خرد شده
- ۲ قاشق چایخوری سماق به اضافه اضافه برای تزئین
- ۲-۳ قاشق غذاخوری آب لیمو
- ۲ خیار متوسط خاورمیانه (حدود ۱۰۰ گرم / ۳½ اونس)، به مکعب های ۱ سانتی متری خرد شده
- ۲۵۰ گرم (۱⅖ فنجان) لوبیا کانلینی پخته شده*
- یک مشت برگ جعفری برگ صاف (حدود ۱۰ گرم در ۵ اونس)، خرد شده
- یک مشت برگ نعناع (حدود ۱۰ گرم در ۵ اونس)، نازک برش داده شده
- ۴ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
- ۱ آووکادو، نصف شده و به ورقه های نازک بریده شده است
- نمک و فلفل
دستورالعمل ها
- روی گوجه گیلاسی کمی نمک بپاشید. در حین خرد کردن و برش بقیه مواد را کنار بگذارید.
- پیاز، سماق و آبلیمو را با کمی نمک مخلوط کنید. چند دقیقه کنار بگذارید تا خامی پیاز کمی نرم شود.
- گوجه فرنگی، مخلوط پیاز (از جمله آب آنها)، خیار، لوبیا کانلینی، گیاهان و روغن زیتون را به یک کاسه اضافه کنید. به آرامی اما خوب مخلوط کنید. با نمک و فلفل مزه دار کنید (بسته به میزان نمکی که لوبیا دارید، ممکن است بیشتر از آنچه فکر می کنید نیاز داشته باشید).
- صلوات را در دو کاسه تقسیم کنید. روی آن آووکادو و کمی سماق و نمک پولکی مورد علاقه خود بپاشید. بلافاصله سرو کنید.