یک شام خوشمزه در روز هفته با الهام از بازدیدهای فراوان از رستوران های اویغور استانبول. یک نسخه خانگی و ساده شده «تقلب» از غذاهای سنتی لگمان، که با رشته فرنگی آماده و سس سرخ شده خوشمزه درست شده است.
تصمیم شریک من برای پیوستن به یک دوره زبان چینی در استانبول نتایج غیرمنتظره ای به همراه داشت. در عرض چند هفته، ما در رستورانهای اویغور فاتح، که در بقیه دنیا به شهر قدیمی استانبول معروف است، بودیم.
چند کلمه در مورد اویغورها و غذاهای اویغور
اویغورها مردمی عمدتاً مسلمان با تبار ترک هستند. آنها بومی منطقه سین کیانگ چین هستند، اما از نظر فرهنگی بیشتر با فرهنگ های آسیای مرکزی مرتبط هستند. اگر اخبار را دنبال کنید، میدانید که رفتار چین با اویغورها منبع مناقشه بینالمللی و خاری در روابط دیپلماتیک با ترکیه و به طور کلی غرب است.
اما این یک پست در مورد سیاست روابط چین و اویغور نیست. در عوض، این یک اشاره به شگفتی های باورنکردنی غذاهای اویغور است.
غذای اویغور دارای عناصری است که در چین و همچنین آسیای مرکزی اهمیت دارد و موادی مانند گوشت گوسفند و گاو را با فلفل، بادمجان و فلفل تند مخلوط می کند. کوفته ها و رشته ها با خورش های دلچسب و نان برای صبحانه به هم می پیوندند.
از بسیاری جهات، بهترین های هر دو جهان!
لاگمن چیست؟
Lagman نوعی رشته فرنگی است که با دست پخته می شود و روی آن یک استیرفری گذاشته می شود. این شاید شناخته شده ترین غذای اویغور باشد و جای تعجب نیست! زیرا این یک غذای خوشمزه است که من همیشه در رستوران اویغور سفارش می دهم.
این غذا احتمالاً از غذای چینی لامیان نشات گرفته است، اما سبک و طعم آن کاملاً اویغوری است. تأثیرات ذکر شده از غذاهای چینی و آسیای مرکزی واضح است.
درست کردن رشته های دستی که در مرکز لگمن قرار دارند، هنر ناب است. من به شدت توصیه می کنم ویدیوهای YouTube را از افراد محلی ماهر تماشا کنید که آنها را از ابتدا می سازند!
به طور خلاصه، خمیر رشته آنقدر کشدار است که یک تکه آن به اندازه کافی برای یک قسمت کامل تبدیل به رشته می شود! به عبارت دیگر، اگر لیدی و ولگرد به جای اسپاگتی، لگمن می خوردند، تا لب هایشان به هم می رسید، بشقاب خالی می شد!
یک نودل لاگمن خوب نسبتا غلیظ و جویدنی است، اما حالت خمیری ندارد.
به سبک اویغوری جادویی هم بزنید تا آن را پر کنید
در حالی که یک رشته فرنگی خوب برای یک لگمن عالی بسیار مهم است، این سرخی است که طعم فوق العاده ای به غذا می دهد.
در رستوران Tanrıdağ، مورد علاقه من از رستوران های اویغوری که در استانبول امتحان کرده ام، طیف گسترده ای از طعم ها وجود دارد. گوشت بره یا گوسفند کلاسیک، نسخه های تند، نسخه های گیاهی – شما اسمش را بگذارید.
مورد علاقه من؟ یکی با “سس خاص”. البته.
پایه آن گوشت بره (یا گوشت گوسفند) و فلفل است، همراه با چند سبزی دیگر نیز در مخلوط. اما همچنین با طعم سس، که حاوی گوجه فرنگی، چیلی، چاشنی های سبک چینی است (و احتمالاً یک یا دو ماده مخفی!) بسته بندی شده است.
این نسخه ای است که از من الهام گرفته است زیرا سعی کرده ام آن طعم ها را در خانه بازسازی کنم.
نحوه سرو لاگمن
Lagman اغلب با رشته فرنگی و سس سرخ شده به طور جداگانه سرو می شود. رشته فرنگی روی یک ظرف صاف، سس همزن در یک کاسه کنار آن. در ترکیه این غذا را لاغمن می نامند.
سپس این به همه بستگی دارد که آن را هر طور که دوست دارند مخلوط کنند.
اگر به اشتراک می گذارید، به یاد داشته باشید که رشته فرنگی را برش دهید! همانطور که گفته شد، اگر به درستی انجام شود، آن توده عظیم رشته فرنگی در بشقاب در واقع یک تکه است.
تقلب ساده برای آشپزی روزمره
من سعی نکرده ام که جادوی رشته فرنگی های دست ساز خانگی را که لگمن را بسیار جادو می کند، بازسازی کنم. با این حال، با گزینههای محدودی برای بازدید از رستورانها در چند سال گذشته، هنوز هم میخواستم برخی از آن طعمها را در خانه داشته باشم.
پس تقلب کردم
و من خوشحالم که بگویم اگرچه مطمئن هستم که سنت گرایان سرزنش خواهند کرد، اما نتیجه خوشمزه است!
به جای رشته های دستی از رشته فرنگی خشک یا اسپاگتی استفاده می کنم. البته با بهترین کیفیت، اما این سس همزن است که واقعاً اینجا جادو می کند.
در حالی که من نمی توانم اصالت آن را تضمین کنم، مطمئناً می توانم برای خوشمزه بودن آن تضمین کنم!
این دستور پخت سرخ شده به سبک اویغوری با نودل راهی عالی برای تجربه برخی از این طعم ها در خانه است. و اگر فرصتی برای امتحان واقعی دارید، از شما میخواهم آن را امتحان کنید. در عین حال – یا هر زمان! – این دستور العمل برای لاگمن تقلب یک جایگزین عالی است!
دستور غذا به طور سخاوتمندانه به چهار نفر ارائه می شود.
وقتی داخل آشپزخانه داری کار میکنی باید بتونی به لوازم آشپزخونه ات اعتماد کنی . برندی که بشه هم بهش اعتماد کرد و هم گارانتی معتبر داشته باشه تو آشفته بازار امروز زیاد پیدا نمیشه ولی می تونی با محصولات برسادیس این مشکل رو کمتر اش کنی
برای آشپزی کردن . داشتن یه خردکن برسادیس نیازه که هم کارهای خردکردن مواد اولیه از سبزی و میوه و گوشت و مرغ و ادویه رو برات تو چند ثانیه کاملا یکدست خرد کنه . در زمان آشپزی و انجام کارهای خانه اگر خسته هم شدید می توانید یک لیوان قهوه اسپرسو یا آیس لاته و… را با اسپرسو ساز برسادیس نوش جان کنی و با انرزی بیشتر به انجام بقیه کارهای مربوطه ادامه دهید
بعد از رفع خستگی اگر نیاز به سرخ کردن مواد دارید می توانید از سرخ کن برسادیس استفاده کنید این دستگاه می نواند برایتان بدون نیاز به روغن مواد اولیه را کاملا سرخ کرده و با بخار پز نماید. شاید پس از آشپزی و کار در خانه نیاز به جارو زدن داشته باشید . جاروبرقی برسادیس با موتور قدرتموند و بی صدای خودش می تواند انجام این کار را برایتان لذت بخش کرده و با سرعت و دقت بالا هر نوع آلودگی را از بین ببرد
لاگمن چیت – بره الهام گرفته از اویغور با رشته فرنگی
۴-۶ وعده
۱۰ دقیقه
۳۰ دقیقه
۴۰ دقیقه
عناصر
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون (من از روغن بکر ملایم استفاده می کنم)، به علاوه برای رشته فرنگی اضافی
- ۵۰۰ گرم گوشت بره (بر اساس ترجیح شخصی بدون چربی یا چرب)، به صورت نوارهای بلند یا مکعب های ۱½ سانتی متری (½ اینچ) بریده شده
- ۱ قاشق چایخوری دانه زیره
- ۱ پیاز متوسط، نصف شده و به ورقه های ½ سانتی متری (⅕ اینچ) بریده شده است
- رب گوجه فرنگی ۴۰ گرم
- ۵ حبه سیر، نازک ورقه شده
- ۱ عدد فلفل قرمز خشک یا تازه، ورقه شده
- ۲ عدد فلفل دلمه ای (مورد دلخواه خود را انتخاب کنید، من ۱ عدد قرمز و ۱ عدد سبز را دوست دارم)، به قطعات ۲ سانتی متری خرد کنید.
- ۳ عدد چوب کرفس را به صورت ورقه های ۱ سانتی متری برش دهید
- ۲۵۰ گرم (۹ اونس) گوجه فرنگی تازه، نصف شده
- ۱ قاشق غذاخوری سس سویا
- ۱ ½ قاشق چایخوری سرکه برنج سیاه چینی (چینکیانگ)
- ۵۰۰ گرم (۱۸ اونس) رشته فرنگی یا اسپاگتی (یا ماکارونی خانگی معادل آن)
- آب جوش
- نمک و فلفل
دستورالعمل ها
- یک ووک یا قابلمه ته ضخیم را روی حرارت زیاد گرم کنید. گوشت بره را در ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون تفت دهید تا قهوه ای شود و مایعات خارج شده از گوشت تبخیر شوند. مرتب هم بزنید.
- حرارت را ملایم کنید. باقیمانده (۱ قاشق غذاخوری) روغن زیتون را به همراه زیره و پیاز اضافه کنید. ۴-۵ دقیقه دیگر سرخ کنید و مرتب هم بزنید تا مطمئن شوید چیزی نسوزد.
- رب گوجه فرنگی، سیر و فلفل قرمز را اضافه کنید. خوب مخلوط کنید و چند دقیقه سرخ کنید. فلفل دلمه ای، چوب کرفس، گوجه فرنگی گیلاسی و ۳۰۰ میلی لیتر (۱ ⅕ فنجان) آب جوش را اضافه کنید. بگذارید به جوش بیاید، روی آن را بپوشانید و حرارت را کم کنید. بگذارید تا زمانی که سبزیجات تقریباً نرم شوند، بجوشانند، اما هنوز یک لقمه به آنها اضافه شود، ۱۰-۱۵ دقیقه،
- در همین حین رشته یا اسپاگتی را در آب نمک فراوان بپزید تا به شکل دلخواه در بیایند. من آنها را با کمی لقمه دوست دارم. زیر آب سرد بشویید و با کمی روغن مخلوط کنید تا به هم نچسبد. کنار بگذارید.
- سس سویا و سرکه برنج سیاه چینی را به خورش بره اضافه کنید. با نمک و فلفل مزه دار کنید.
- رشته فرنگی را گرم یا سرد شده با خورش گرم روی آن یا کناره سرو کنید.